Hjælp mod tyndt hår og hårtab

For mange år siden var jeg hende med det tykke hår, hende der kunne give frisører sved på panden når de skulle i gang med at lave lyse striber, fordi det var et kæmpe arbejde med min løvemanke. Men de seneste år er manken blevet tyndere, hvad det helt præcist skyldes ved jeg ikke men mange ting kan spille en rolle bl.a. alderen, rod i hormonbalancen og stress, ingen af de ting kan jeg vist løbe fra. Jeg har dog altid koncentreret min hårpleje omkring det ydre, hårstråene, men nu er det på tide at starte indefra og gøre noget for hovedbunden også.

Jeg ved dog ikke helt hvor jeg skal starte, for det findes et hav af produkter, så med mindre nogle af jer varmt kan anbefale et produkt, så kaster jeg mig nok bare ud i det og starter fra en ende – eller jeg har ikke planer om at prøve alt herunder, men der er i hvert fald noget jeg kan vælge ud og komme i gang med.

hairlossHvis jeg nu skal starte indefra, så skal der ud over almindelig sund kost, spises nogle tabletter der kan styrke hår (og negle). Et mulighed kunne være IMEDEEN Hair & Nails, der bl.a. fås i Matas, de skulle kort fortalt vedligeholde et smukt hår og smukke negle indefra. En pakke koster hos Matas 255 kr. og er der nok til to måneders forbrug, er man Club Matas medlem kan man til og med i dag købe 3 pakker og betale for 2.

Jeg har nu også kig på Priorin, som jeg tidligere har fået anbefalet. Her fokuseres der alene på håret, som særligt styrkes med biotin*. En enkelt æske koster 399 kr. og der er nok til én måneds forbrug. Dog er der tilbud her, hvor en æske koster 249 kr. og tre 699 kr. Det anbefales at man bruger produktet tre måneder hvor man indtager to kapsler pr. dag og derefter en pr. dag, så det mest oplagte ville være at købe de tre æsker til at starte med.

Det kan også være en god idé at give hovedbunden lidt opmærksomhed. Sensai har lavet en hovedbundskur der skal fremme hårvæksten. Den skal masseres ind i hovedbunden to gange dagligt, men ikke skylles ud. Jeg tror desværre ikke at jeg kan få tid til det om morgenen i hverdagene, så denne vil jeg vente med til sommerferien, hvor jeg ikke skal tidligt op og sende børn i skole. Den koster normalt 545 kr. men fås bl.a. her til 490 kr.

En noget dyrere mulighed findes hos Vichy, med deres Neogenic hårkur. Det er små ampuller der skal i håret én gang dagligt, de indeholder Stemoxydine, et molekyle med biomimetiske evner, der fremmer det miljø, stamcellerne behøver for at fungere optimalt og danne nye hårstrå. En enkelt æske til en måneds forbrug koster 790 kr. men en komplet behandling strækker sig over 3 måneder og så løber det jo hurtigt op.

Skal man hurtigt i gang med at gøre en indsats uden at det koster kassen, så kunne man vælge at købe en børste fx. fra Kent, for at sætte gang i hovedbundsmassagen og den kan man så bare starte med at bruge med sin almindelig shampoo. Jeg har selv mit hyr med at mit hår kan få fat i mine negle, hvis jeg begynder på hovedbundsmassage, så en børste som denne vil nok være en fin start.

Sidst men ikke mindst et produkt fra Aveda, i deres Invati serie har de ud over shampoo og balsam og en Scalp Revitalizer, der masseres ind i hovedbunden og er med til at genoprette hovedbunden omkring hårfolliklerne. Lookfantastic sælger den til omkring 420 kr. og de andre produkter i serien kan også ses her.
Overvejer kraftigt om min næste shampoo og balsam skal være Aveda Invati.

*Biotin er et vandopløseligt B-vitamin. Gode kilder til vitaminet er lever, æg, bønner, havregryn og champignon. 

Har du prøvet et produkt mod hårtab eller til at styrke håret, som du er blevet glad for, så meld dig gerne på banen i kommentarfeltet.

Comments

 1. Heidi Christensen says

  Jeg spiser Silica + fra Matas.

  Begyndte d. 2. Januar, så kan ikke se om det har virket endnu.

  Dog har jeg brugt Silica for et par år siden og husker at det virkede fint. Så jeg er ret spændt, da Silica + skulle være en opdateret udgave med flere vitaminer i :)

  Held og lykke med det.

 2. says

  Jeg har prøvet Imedeen… men jeg kunne ikke hverken mærke eller se forskel på hår og negle… og så synes jeg altså det er lidt dumt at købe samt spise piller :-)
  Jeg ved ikke om, jeg ikke har taget dem længe nok… for jeg tog kun én pakke!
  Men jeg er meget interesseret i hvad du finder ud af ;-)

  • Guapízimo says

   Tak for din info, så bliver det da nok ikke lige dem jeg prøver. Jeg ville så vidt muligt også hellere få nok biotin via kosten, men forestiller mig at det ikke er muligt, jeg ved det dog ikke. Føler bare at jeg er nødt til at prøve at gøre noget nu, så jeg ikke er skaldet inden jeg fylder 40 :D