8 ting jeg gerne spiser når jeg er i Danmark

traestammer
Nu er det ikke fordi der lige pt. er en DK-tur på programmet, men jeg har tidligere tænkt på at skrive indlægget og nu er det endelig på bloggen i stedet for bare at være tanker i mit hoved.

Når der er bestemte madvarer jeg ikke bare kan spise når jeg har lyst, så opstår der en særlig craving hvis muligheden byder sig. Hvis jeg ved at jeg skal til Danmark, så begynder jeg faktisk at spekulere i hvad jeg skal nå at spise mens jeg er der og hvis jeg udfærdigede en liste kunne den meget vel se sådan ud:

 1. Træstammer – jeg er en sucker for dem og kan sagtens nå at spise så mange at jeg får dårlig samvittighed. Forrige gang jeg var i Danmark havde min lillebror købt en hel æske, behøver jeg at fortælle at jeg spiste træstammer til morgenmad, TO gange!
 1. Romsnegle, tebirkes osv. osv. Jeg kunne snildt tømme en bager og leve af ”alt godt fra bageren” på en miniferie i DK.
 1. Orangestænger fra Toms – chokoladen jeg ikke kan lade være med at spise mens jeg er der. Der er 4 stænger i en pakke….og jeg spiser altid alle sammen selv.
 1. Kick – den der lakridsstang, sådan en plejer jeg også lige at snuppe med i kurven når jeg alligevel er i Netto. Netto kan jeg nå at besøge en del gange, for jeg skal jo se om der er noget spiseligt jeg har glemt at jeg skal indtage.
 1. Ymerdrys – et “morgenmadsminde” fra barndommen. Ymer med ymerdrys, det skal jeg altid nå at spise til morgenmad mens jeg er i Danmark (hvis jeg da ikke spiser træstammer).
 1. Koldskål med kammerjunkere – hvis det ellers er sæson for det, så skal jeg også lige have en portion af dette.
 1. Honninghjerte, hvis jeg er i Danmark omkring juletid, så kan jeg ikke lade være med at købe et honninghjerte hos bageren.
 1. Skiveost – altså det kan man sagtens få i Spanien, men bare ikke lige dét jeg synes har den helt rigtige smag.

Der er en del spiselige sager jeg ikke behøver at savne i Spanien fordi de trods alt er til at opstøve. Det gælder fx. rugbrød fra Aldi, Cocio som jeg er heldig at finde i en Carrefour og lakridser som Heksehyl og Blue Jeans. Da det er muligt at købe madvarer i Aldi, IKEA og supermarkeder der har valgt at føre varer fra Skandinavien, så er det ikke så slemt at have hang spiselige sager jeg var vant til altid var tilgængeligt før i tiden.

Er der noget spiseligt du tror at du ville savne hvis du boede i et andet land et godt stykke væk fra Danmark?

Comments

 1. Marianne P says

  Jeg har det på nøjagtig samme måde når jeg er ‘hjemme’ i Norge…da skal jeg spise skolebrød, pølse med lompe, toppris og alle de andre ting som ikke er at opdrive i DK :-)

 2. Louise says

  Haha, jeg tror jeg har spist mere koldskål under mine besøg hjemme efter at jeg flyttede til Spanien end i alle mine år i København! Jeg har endda fået min spanske kæreste med på koldskålsbesættelsen… Der er ikke noget som en skål “cuencofrío”! ;)

  Toms skildpadder, flødeboller, frøsnappere, økologisk saftevand, rabarbertærte og Jensens whiskeysauce er også blevet til klassikere… Og andesteg, indtil jeg fandt ud af at jeg godt kan få en hel and hos El Corte Inglés! Og så havarti, indtil jeg fandt den fra Arla hos Carrefour. Der er sikkert flere ting jeg ikke lige kan komme i tanker om! Sjovt nok savner jeg hverken rubrød eller lakrids.

  • Guapizimo says

   Da jeg boede i Danmark var koldskål heller ikke så interessant som nu, hvor det ikke er til at opdrive på daglig basis ;-)

   Noget med rabarber, kage eller tærte er også lækkert, jeg kan være heldig at finde dem i frossen udgave, men ville nu hellere have fingrene i de friske.

  • Guapizimo says

   Tak og det er lidt sjovt som almindelige madvarer pludseligt bliver lidt eksklusive for mig, fordi jeg ikke bare kan gå ned at købe det hos bageren eller i supermarkedet :D

  • Guapizimo says

   Ja! Jeg kunne jo prøve at lave træstammerne selv og vedr. skiveost, så kan jeg huske at jeg i starten da jeg kom til Spanien slet ikke kunne forstå at man ikke kunne købe en osteskærer og en hel ost man selv kunne skære af. Det meste ost man kan købe er allerede skåret i skiver, desværre er det bare ikke lige med den gode smag jeg husker fra Danmark ;-)