Danmark/Spanien – forskelle jeg lægger mærke til

I min dagligdag bemærker jeg løbende nogle af de forskelle der er på Danmark og Spanien. Noget er bedre her og noget kunne jeg godt tænke mig fungerede lige så godt her som i Danmark. I begge lande er der på nogle punkter nok også lidt forskel på om man befinder sig i en storby, eller lidt mere “ude på landet”, som jeg selv gør.

Køkultur – Dét er en ting jeg bemærker her. Folk er meget hensynsfulde når de står i kø i supermarkedet og åbner der en ny kasse er det altid personen der kom først op til kasselinien, der går over til den nyåbnede kasse. Ikke den person der løber hurtigst derover.

Skillert – Altså den der deler, der er mellem varerne på båndet i supermarkedet, den er der kun én af i de spanske supermarkeder jeg besøger. Og både herboende og kassemedarbejderen kan sagtens finde ud af hvis den mangler, man sørger bare for at der er lidt mellemrum mellem den enkelte kundes varer.

Stress ved kassen: Det findes ikke her, kassemedarbejderen venter på at du får pakket færdigt eller rykket dig, inden de slynger næste kundes varer igennem. Til tider hjælper de også med at pakke dine poser, hvis du ikke selv kan nå det. Og folk der venter bliver normalt ikke sure, her er der mere tålmodighed.

Bankbøger – Dem bruger de stadig her i Spanien, altså hvor man fx. får printet saldostatus på. Jeg ved ikke hvornår de ophørte i Danmark, men jeg har ikke haft en bankbog siden jeg var barn.

E-boks, borger.dk osv. – Det er altså smart med alt det man kan klare online når det gælder DK, det kan jeg godt savne her! Ofte skal man forbi et eller andet kontor der ligner noget fra 70’erne, hvis man skal ordne noget praktisk.

Postevand: Især om sommeren kan jeg godt savne her, at man ikke lige kan tage et glas koldt vand fra hanen, ligesom det er muligt i Danmark. Vi køber vand til alle former for madlavning og drikkelse også selvom vandet koges, bruger vi købevand.

Snakkeri: De snakker ret meget her i Spanien, som I snakker med kassedamen, kasseren i banken el. lign. fordi de kender personen og de ænser ikke at der står en person bag dem (MIG), som tripper fordi jeg rigtig gerne vil have det skal gå lidt hurtigere. Jo jo, jeg er tålmodig når folk handler og pakker varer osv. men står de bare og snik snakker, så må det godt gå lidt tjept.

Posten: Det kan godt være at PostNord ikke er så populære i Danmark, men hey I det mindste går jeg ud fra I ser postbudet af og til. På vores adresse gider posten ikke at komme forbi, man kan lave en aftale om at smutte forbi posthuset!? Det er i den anden retning af hvad vej jeg skal hver morgen, så jeg har en postbox et andet sted, som jeg benytter mig rigtig meget af. Det fungerer også godt når der skal skrives under for levering, jeg behøver aldrig at spekulerer på at jeg skal være hjemme og vente på en pakke.