Noget om at fokusere på det positive, i stedet for det negative

Jeg kom hurtigt ud af min mandagsmission-rytme og det er ikke fordi at jeg mangler idéer til mandagsmissioner, men simpelthen fordi jeg ved at nærmest uanset hvad jeg kaster mig ud i, vil jeg ikke kunne fuldføre det, jeg har ikke overskuddet til at fokusere på den slags pt. Missionen som jeg startede på for nogle uger siden, med at rydde op på computer, afmelde nyhedsbreve osv. er jeg faktisk stadig i gang med.

Men lige nu ligger mit fokus dog et lidt andet sted, jeg har fundet ud af at det er en nødvendighed for mit velbefindende. Indtil jeg ændrede tankegang kunne jeg blive utroligt frustreret over alt det jeg ikke nåede, ikke stresset fordi der var meget jeg skulle ordne, men frustreret, når jeg slet ikke fik gjort nok. Men min frustration, der bare fører til dårligt humør og en del selvmedlidenhed kan jeg ikke bruge til noget, så for snart et par uger siden besluttede jeg mig for at tænke anderledes. Jeg vil hellere glæde mig over de få ting jeg rent faktisk får gjort, end at blive frustreret over alt det jeg ikke får gjort. Hellere klappe mig selv på skulderen fordi “hey, nu fik jeg endelig smidt de der visne blomster ud”, end at gå og surmule over jeg ikke fik købt nye blomster, nullermændene har en fest osv. osv.

Jeg kan allerede mærke at det går langt bedre sådan. Jeg har opgivet at skrive to-do liste, for er sgu bange for at jeg aldrig bliver helt færdig, så hellere skrive 4-5 ting ned på en “jeg bliver vildt glad hvis jeg får gjort det her indenfor et par dage”-liste. Jeg er sikker på at jeg nok skal nå det hele i sidste ende og Påsken ender altid med at blive min redning når jeg erkender, at jeg ikke nåede alt det jeg gerne ville de første måneder i det nye år.

Weekenden er nær, jeg er pt. i Düsseldorf grundet noget arbejde, men rejser hjem senere i dag. Et par dage væk fra reden, gør jo at jeg kommer yderligere bagud med nogle ting, men så har jeg kunne nå noget arbejde jeg normalt udskyder. Langt om længe ser det ud til weekenden kommer til at stå i forårets tegn og det betyder normalt, at jeg er fyldt med energi, så jeg satser på at det får et positivt udfald når det gælder lidt motion og generel oprydning og udsmidning.