En status på det “sunde” liv

Sunday2
Jeg har ikke levet livet helt så sundt de seneste måneder, som jeg burde. Motion har der først og fremmest ikke været meget af. Først var det for varmt hen over sommeren til at gå ture og i efteråret er jeg heller ikke kommet i gang, bare fordi jeg synes at jeg nu engang havde så travlt.

Jeg kan se udfaldet på vægten og på kroppen, mest af alt er det taljen der ikke er som den har været og jeg føler langt hurtigere at jeg ser oppustet ud. Jeg har bare den der følelse af at det går den forkerte vej og det derfor er NU jeg skal reagere! For mig er vægten bare en indikator og ikke alt afgørende, men hvis det både ser forkert ud på vægten og i spejlet, så føler jeg ikke, at jeg bare kan ignorere det.

For at det skal lykkes mig at komme af med noget af det ekstra fedt, der har taget ophold på kroppen, er der nogle ting jeg føler jeg at jeg have på plads og de er følgende:

Indtagelse af morgenmad
Indtagelse af vand
Dyrke motion

Undgå søde fristelser
Sene måltider

Morgenmad: Jeg elsker morgenmad, men det er lige det der med tiden om morgenen. I weekenderne gør jeg mig umage og gør lidt ekstra ud af det, men i hverdagene skal det gå stærkt og det er ikke altid jeg får spist før sulten overmander mig og jeg ender med en croissant eller andet dumt. Jeg skal derfor blive bedre til at sørge for at have noget i skabene eller gøre noget klar aftenen forinden.

Indtagelse af vand: Det er vitterligt mit store problem, jeg ville ønske jeg kunne bælle 2-3-4 liter vand om dagen. Men hvis jeg drikker det for hurtigt føler jeg ubehag og jeg føler ikke rigtig tørst i løbet af dagen. Jeg er sikker på det kunne gøre en kæmpe forskel for mig, hvis jeg sørgede for at drikke nok vand og jeg er simpelthen nødt til at tvinge mig selv ud i det, så det forhåbentligt bare bliver en vane.

Dyrke motion: Igen er det tiden der er et problem, men det handler også lidt om prioriteringer. Hvis jeg prioriterer rigtigt, så er jeg sikker på at jeg sagtens kan snige motion eller styrkeøvelser ind i dagligdagen. Faktisk er jeg kommet i gang, onsdag og torsdag da jeg kom hjem fra arbejde startede jeg med at gå en tur og så skiftevis løb og gik jeg frem og tilbage nede på vores vej. Jeg er slet ikke vant til at løbe, så det fungerer godt at gå og løbe frem og tilbage på denne interval-agtige måde, så jeg vænner kroppen til det. I går tog jeg en pause og i dag skal jeg så enten gå en lang tur eller køre min løbe/gå rutine igen.

Undgå søde fristelser: Heldigvis bliver dette punkt nemmere, så snart jeg begynder at motionere. Det er som om behovet for det søde og det usunde nedsættes. Det eneste jeg dog stadig nyder at indtage er ét stykke mørk chokolade om dagen.

Sene måltider: Mit sidste problem er at jeg af og til spiser sent, nogle gange fordi jeg kommer sent hjem andre gange fordi jeg ikke er blevet ordentlig mæt af aftensmaden. Derfor er det vigtigt for mig at mine måltider mætter ordentligt, så jeg ikke føler trang til at “snacke”. Jeg har stadig Craving Crusher pillerne fra VitaViva jeg ikke har prøvet endnu, så dem må jeg igang med snarest for at se om de kan gøre en forskel. Lige nu gælder alle kneb for at få et ordentligt skub og holde ved, så jeg begynder at se de første resultater.

Et lille minus for mig er i øvrigt også at jeg har reddet mig en tennisalbue og derfor tør jeg ikke lave øvelser der kræver løft eller brug af min arm. Men lige pt. er det vist også bare vigtigst at jeg får flyttet fødderne!